No comments yet

Stockholms Moské ställer sig bakom Katarinauppropet

Katarinauppropet är ett initiativ som mobiliserar mot svensk vapenexport och för en human flyktingpolitik. Bakgrunden till initiativet är det unika samarbetet mellan Katarina församling, biståndsorganisationen Islamic Relief och Stockholms moské som har under år 2015 välkomnade ca 4000 transitflyktingar till natthärbärge i sina lokaler. I Katarina församling startade sedan 2016 en rad samtal om hur Sverige bidrar till krig och hur vapenexporten kan kopplas till flyktingströmmar.

2017 startar nu ett upprop för att Svenska kyrkan ska fortsätta stå upp för en human flyktingpolitik med också för ett annat sätt, det ickevåldsliga, att hantera konflikter och skapa säkerhet. Ett första viktigt steg på denna väg är att stoppa svensk vapenexport.

Stockholmsmoské blev inbjuden att skriva under uppropet vilket vi givetvis gjorde. Att ställa upp för mänskliga rättigheter, jobba för en human flyktingpolitik och säga nej till mera krig och vapenexport är en självklarhet för oss. Vi kommer fortsätta ta vårt ansvar och ställa upp för mänskliga rättigheter och verka för fred, det är värdegrunder som vår församling vilar starkt på.

Läs mer om uppropet och skriv under här: http://katarinauppropet.se/