No comments yet

Tunisiens ambassadör på besök i Stockholms Moské

Stockholms Moské gästades idag den 22:a april 2015 av Fatma Omrani Chargui, Chargé d’Affaires e.p, Tunisiens ambassadör i Sverige samt första sekreterare Fathi ben Abdalla. Ambassadören välkomnades utav bland annat Moksé ordförande Jalal Darir samt Moské direktören Mahmoud Khalfi som guidade henne i moskén och berättade om verksamheten som äger rum i församlingen.

Ambassadören Fatma Omrani tackade moskén för gästvänligheten och för initiativet och såg fram emot fler liknande besök som bygger broar mellan oss. Vidare betonade hon de starka banden som Tunisien är måna om med den muslimska gruppen i Sverige. Hon uppmanade alla att blicka framåt och glömma den passerade tiden innan. Slutligen välkomnade ambassadören Fatma Omrani alla initiativ och samarbeten med den tunisiska ambassaden och hon lovade göra det hon kan för att stötta den muslimska gruppen i Sverige.

Moské representanterna har i sin del tackat ambassadören för besöket och diskuterade möjligheten för ett bredare samarbete.
“Det glädjer oss att se representanter från muslimska länder som bryr sig och besöker den muslimska gruppen i Sverige” Jalal Darir, Moské ordförande